Házirend

Kérjük, hogy Ön és a többi üdülővendég zavartalan pihenése érdekében olvassa el
Mi azon fáradozunk, hogy önök pihenésük ideje alatt jól érezhessék magukat náluk. Üzemeltetőként arra törekszünk, hogy békés, zavaró körülményektől mentes időt töltsön itt, élvezhesse a természetközeli pihenését és a szálláshely szolgáltatásait.
Röviden a legfontosabbak: a tóban fürödni, illetve a dohányozni, nyílt tüzet rakni nem szabad.
Érezzék magukat otthon, semmi olyat ne tegyenek, amit a saját lakásukban, házukban, kerjükben sem tennének. A házak, a berendezési tárgyak, a terasz és a tópart állagának, rendjének, tisztaságának fenntartása érdekében kérjük, hogy olyan épségben és állapotban hagyják majd el, amilyenben érkezésekor átvették. Ha bármilyen hibát, problémát észlelnek, kérjük, haladéktalanul forduljanak a hozzánk.

Bejelentkezés / Kijelentkezés:
● A bejelentkezéskor NTAK regisztrációt minden vendégnek, el kell végezni fényképes okmányok al
● Hétköznap (hétfőtől-péntekig) a házakat az érkezés napján 12:00 órától lehet elfoglalni, és a távozás napján 11:00 óráig kérjük elhagyni .
● Hétvégén a házakat pénteken 12:00 órától lehet elfoglalni és vasárnap 18:00 óráig kérjük elhagyni
● Ha egyéb kérése lenne az érkezés – távozás idejével, természetesen azt is meg tudjuk oldani, ám ezt előzetesen lehetőleg a foglaláskor kérjük egyeztetni.
● Kérjük, ne jöjjenek többen, mint amennyien a foglaláskor jelezték.
● Alkalmi látogatókat csak és kizárólag a szállásadó tudtával, beleegyezésével fogadhatnak.

Fizetés / számlázás

Érkezés előtt átutalással kérjük rendezni a foglalási időszak díját. Az itt tartózkodás alatt igénybevett többlet-szolgáltatásokat és egyéb vásárlásokat távozáskor kérjük rendezni készpénzben, forintban.

Parkolás és belső közlekedés:
● A belső, zárt parkoló kamerával megfigyelt terület
● Parkolni csak és kizárólag az erre kialakított részeken van lehetőség. Füvön, gyaloglásra kijelölt helyeken és bárhol másutt parkolni tilos.
● A park egész területén a kresz szabályai az irányadóak, maximum 5 km/óra sebesség a megengedett.
● A szabadidőpark területére kizárólag személygépjárművel lehet behajtani (személygépkocsi, motorkerékpár) sem utánfutóval sem pedig 5 méternél hosszabb gépjárművel behajtani tilos. Amennyiben nagyobb gépjárművel jönnek (pl. busz, lakóautó, stb.) kérjük jelezzék a foglaláskor, vagy az érkezést megelőzően telefonon.
● A parkoló területén nem lehet a gépjárművön szerelést, karbantartást végezni.

Takarítás:

● A házakat és a parkot mindig kitakarítva adjuk át.
● Ha érkezésekor tisztasági problémát észlel, azonnal jelezze nekünk, mert az utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.
● Az önök nyugalma érdekében ottlétük alatt takarítást nem végzünk, csak külön kérésre..
● Igény esetén külön térítés mellet lehetőség van napi takarításra és ágynemű cserére, ezt kérjük előre jelezni.

A házak használata:
● Érkezéskor és induláskor a házat leltár szerinti felszereltséggel, tisztán épségben és hiánytalanul adjuk át és így is vesszük vissza. Kérjük a berendezési tárgyakat, bútorokat, konyhai eszközöket rendeltetésszerűen használják. A nem rendeltetésszerű használatból eredő meghibásodások, vagy az esetleges elvesztések költségét távozáskor felszámítjuk.
● Az átadott kulcsok és kapu távirányítók elvesztését, vagy súlyos megrongálódását kérjük haladéktalanul jelezzék. A zárcserét, illetve az eszköz pótlásának díját távozáskor felszámítjuk.
● A szobák berendezését és felszerelését, beleértve a törölközőket, plédeket, ágyneműt stb. a házból egészségügyi okokból kivinni tilos!
● A házban lévő bármilyen üzemzavart vagy valamely berendezés meghibásodását kérjük haladéktalanul szíveskedjenek jelezni.
● A szabadidőparkot és a házakat mindenki csak a saját felelősségére veheti igénybe.

● A park területén elektromos autóval külön parkolóhelyen lehet csak parkolást végezni.
● A park területén külön díj alapján lehet elektromos gépjárművet tölteni, melyhez kábelt töltőegységet a gépjármű tulajdonosnak kell biztosítani, kizárólag gyári töltő eszközzel lehet.

Dohányzás és a nyílt láng használata a park teljes területén szigorúan TILOS!
● Van dohányzásra kijelölt hely, csak ott szabad rágyújtani. A tisztaság fenntartása érdekében a csikkeket kizárólag az erre szolgáló szemetesekbe helyezzék.
● Amennyiben tiltott dohányzás miatt jogszabályi intézkedés történik a szállásadóval szemben úgy annak költségét (a kirótt pénzbüntetést) a jogsértő köteles megtéríteni.
● A szobákba tilos bevinni bárminemű gyúlékony anyagot, eszközt.
● A park teljes területén egész évben tűzgyújtási tilalom van: tábortüzet rakni, égetni, nyílt lángot használni, tűzijátékot, petárdát használni tilos.
● Szabadtéri főzés, grillezés lehetséges, de kizárólag a szállásadó által biztosított megfelelő eszközökkel és módon és csak a kijelölt helyen.

Gyerekek, 14 év alatti vendégek

● Vendégházaink szolgáltatásait 18 év alatti gyermek csak szülői vagy nagykorú, cselekvőképes személy kíséretében veheti igénybe. A gyermek kísérői felelősséggel tartoznak a gyermek épségéért és az általa okozott károkért.
● Igény esetén különdíjazás nelkül tudunk bíztósítni, gyerekágyat, gyermek etetőt, gyermek hintát, gyermek fürdő kádat., kérjük ezt előre jelezni szíveskedjenek.Minden használat eleött javasoljuk a szülöknek ezt saját kezüleg is át fertőtleníteni az esetlges bőr ellergiák elkerülése vlgett.

Wifi, internet elérés
● Vendégeink számára ingyen WI-FI-t biztosítunk, melynek jelszavát bejelentkezéskor, a kulcsok átvételével egyidőben adjuk meg. valamint a házak bejárta melletti falon egy táblán található kiírva.
● Az internetelérés minőségét, a kapcsolat erejét, a Wifi folyamatos, megszakítás nélküli működését és elérhetőségét az üzemeltető nem garantálja.
● A Wifi használata során vagy következtében a vendég készülékében vagy annak tartalmában, biztonságában keletkezett károkért az üzemeltető nem okolható, a szolgáltatást mindenki a saját felelősségére veszi igénybe.
Grillkocsi és bográcsok használata:
• Igény esetén bíztósítunk grill kocsit melynek szakszerű használata a vendég feladata, a grill kocsit tiszta állapotban adjuk vendégeinknek kérjük tiszat állapotban vissza.
• Igény esetén bíztósítiunk bográcsozáshoz szülkséges eszöközöket, melyeket kizárólag saját felelössésgre hasznáhatnak a vendégek,
• az eszközöket kizárólag abérbeadó által adott gázpalackal lehet üzemeltettni.
• Minden eszköz tisztán adjanak vissza és a gázzal fokozott ovatóssál bánjanak a tűzvédelmi szabalyzat ide vonatkozó részeit tartsák be.

Szemételhelyezés:

● A háztartási szemét gyűjtésére kérjük, hogy a konyhában és a fürdőben lévő szemeteseket használják, kizárólag szemeteszsákkal bélelve. Tartalék zsákot bőven adunk.
● A parkban, tó mellett is elhelyeztünk külső szemétgyűjtőket, kérjük vigyázzanak a tisztaságra, a természeti értékekre.
● A tó vizébe semmilyen hulladékot nem szabad beledobni, vagy beleönteni!

Kutyával és házi állatokkal érkező vendégek
● Kutya- és állatbarát szálláshely vagyunk, szeretjük az állatokat, épp ezért a kutyával érkező vendégeinket kérjük, a házirendben foglaltak betartására:
● A kutya közterületre felügyelet nélkül ne juthasson ki. A kutyát ne eressze szabadon, ne juthasson be más házakba, más vendégek nyugalmát ne zavarja.
● A kutyát a tóba beereszteni, úsztatni, füröszteni tilos!
● A kutya által okozott károkért (kertben és házban egyaránt valamint a park területén található haszon állatokban) első sorban a foglalást végző vendég tartozik felelősséggel.
● A kutya egészségügyi könyvét, oltási könyvét kérjük elhozni.
● A kutya ürülékét az állattartó köteles azonnal felszedni és zárt zacskóban a szemét közé dobni.
● Minden esetben kérjük, hogy az állat biztonságát szavatoló, illetve egyéb kiegészítő felszereléseit hozza magával.
● A házi állatok nem alhatnak a házakban található ágyakban, ülőgarniturán kérjük saját fekhylet hozzank nekik. Amennyiben az állatok láthatóan az ágyakba aludtan annak külön fertőtlenitését a vendégnek kell fizetni.
● A vendégek elfogadják azt a tényt, hogy atópark területén több féle haszon állat található, tyúkók, birkák, szamarak stb a vendégek által hozott állatok a parban található állatokat semmiylen modón nem zavarhatják, kergethetik stresszelhetik, amennyiben azt a vendégek nme veszik figyelembe figyelmeztetés után üzemeltető jogosult a vendéget a vendégházból visszafizetési és/vagy kártérítés kötelezettség nélkül haladéktalanul kiutasítani., és az esetlegesen okozott kárt megfizetni.

A szomszédok és környék nyugalma

● 22:00 óra után tilos a hangoskodás, zenélés, lármával járó tevékenység,a szobában zavaró hangerejű zenehallgatás, televíziózás, rádiózás stb.
Békés, csendes hely vagyunk, így időponttól függetlenül tilos minden olyan magatartás, viselkedés, amely zavarja mások nyugalmát, biztonságát, biztonságérzetét, magánszféráját; zaklatásnak minősül vagy minősülhet, alkalmas mások megfélemlítésére.

● Az üzemeltető munkatársa jogosult figyelmeztetni a rendbontó és/vagy hangoskodó vendéget. Az első figyelmeztetés díjmentes, a második és harmadik figyelmeztetésért az üzemeltető egyenként 5.000 Ft összeggel terheli meg a figyelmeztetett vendég számláját. A harmadik figyelmeztetés után üzemeltető jogosult a vendéget a vendégházból visszafizetési és/vagy kártérítés kötelezettség nélkül haladéktalanul kiutasítani.
● Az üzemeltető kizárja a felelősségét minden olyan sérelemért, amelyet a vendég magatartása okoz más vendégnek.
● A horgásztóban tilos a fürdőzés.
● Politikai, társadalmi megmozdulás tartása előkészítése, és annak reklámozása. népszerűsítése a egész park területén nem megengedett.

Biztonság
● A szabadidőpark területe kamerával megfigyelt terület, a hatályos adatvédelmi jogszabályok szerint kezeljük a felvételeket.
● Értékeik megőrzése érdekében kérjük, hogy ha elmennek, a házak ajtajait és ablakait, a külső kaput mindig zárják be.
● Nem vállalunk anyagi felelősséget az értékek elvesztése vagy lopás esetén.
● Van biztosításunk, de a szabadidőpark nem kötelezhető kártérítésre viharkár, természeti csapás, tűz illetve önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl.: áramszünet).
● Balesetről, vagy egyéb rendkívüli eseményről a szállás vezetőjét azonnal tájékoztatni kell.

A házirend által nem szabályozott kérdésekben a Ptk. vonatkozó jogszabályai az irányadók.

Jelen házirend 2023.11.27. napjától hatályos vissza vonásig.